Wist je dat je zélf jouw baan leuker kunt maken? En dat met hele eenvoudige technieken op taakniveau. Ze noemen dat je werk zo ‘boetseren’ dat je fluitend aan het werk kunt gaan. Deze techniek heet jobcrafting. Het mooie is dat iedereen het kan. Wat het je oplevert? Meer bevlogenheid, meer energie en meer plezier om je werk uit te kunnen uitoefenen. Wie wil dat nou niet?

Iedereen heeft leuke en minder leuke taken en verantwoordelijkheden in zijn baan. Je kunt dan je baan zo ‘boetseren’ dat je de minder leuke taken anders invult en/of de leuke taken, daar waar kan, meer van doet. Ook wij, Ilse en Peggy, hebben leuke taken en minder leuke taken. Gelukkig veel meer leuke dan minder leuke taken en verantwoordelijkheden :-). Ook wij hebben een aantal jobcraftingstechnieken gehanteerd om ons werk nóg leuker te maken. Zo vinden wij acquisitie een minder leuke taak. Als ondernemer is acquireren een onderdeel van je baan. Dit is dus ook een taak van ons. Wat wij doen om deze taak leuker te maken? Wij krijgen energie van dingen samen te doen. Wij voeren dan ook deze taak samen uit. Dan belt Ilse, dan belt Peggy met voor ons nieuwe contacten. Zo maken wij deze taak leuker. En als we dan resultaten halen, dan vieren wij dit samen. En dat gunnen wij jou ook: fluitend aan het werk!

Kijk eens naar het filmpje wat wij in deze blog hebben toegevoegd. Ook deze steward moet iedere keer als het vliegtuig weer opstijgt, de veiligheidsinstructies doen. Een taak wat saai kan zijn. Maar hij doet het zo, dat hij er iets leuks van maakt. Dit is zijn manier om meer fluitend naar het werk te gaan. Wij hopen dat dit filmpje jou inspireert om meer te fluiten!

Wil jij ook onderzoeken wat jij kunt doen om fluitend aan het werk te gaan? Wil jij een craftplan hebben zodat jij je baan zélf leuker kunt maken? Kom dan naar onze workshop: ‘Fluitend aan het werk’ op  woensdag 16 december 2015 van 9.30 uur tot 13.00 uur. Voor deze workshop van een halve dag is de investering € 75,- exclusief btw.  Aanmelden kan door contact met ons op te nemen via peggy@invijfstappenfluitendnaarjewerk.nl of ilse@invijfstappenfluitendnaarjewerk.nl. Meer informatie over de workshop: ‘Fluitend aan het werk’ kun je vinden op https://www.invijfstappenfluitendnaarjewerk.nl/fluitend-aan-het-werk/.

En…. wat ga jij doen om morgen fluitend aan het werk te gaan?