Wat is het geheim van een bevlogen secretaresse?

Adhoc inspelen op de vraag van de dag, doen wat nodig is, is je waarschijnlijk met de paplepel ingegoten. Maar wat is er nodig om op lange termijn duurzaam inzetbaar te blijven als Secretaresse? En hoe blijf je hierin bevlogen? Hoe houd je jouw passie voor het vak?

Met die vragen gingen wij aan de slag. Naast het feit dat je je natuurlijk vakinhoudelijk wilt blijven bijscholen. Is het ook van belang dat je regelmatig eens de balans opmaakt over je werkinhoud en of je je talenten optimaal inzet. Waar krijg jij energie van? Waar zou JIJ eigenlijk wel meer van willen doen? Want door te doen waar jij goed in bent en wat je leuk vindt, maakt dat jij als Secretaresse het beste uit jezelf haalt en bevlogen wordt in jouw vak.

Wat gebeurd er tegenwoordig met het takenpakket van de Secretaresse?

We merken zeker in deze tijd van reorganisaties, dat er steeds meer taken worden neergelegd bij de Secretaresse. Te denken aan taken op P&O, marketing en financiën. Onlangs werd ik gebeld door een HR manager. Ze gaf aan dat het bedrijf gaat krimpen. Haar functie als HR manager vervalt daardoor omdat er te weinig taken overblijven om een echte HR manager hier verantwoordelijk voor te houden. Er kan dus bezuinigd worden op FTE. Maar wat blijkt, de Directiesecretaresse heeft er wel een aantal HR taken bijgekregen. Dus zij heeft meer verantwoordelijkheden en taken en haar wordt verwacht dit allemaal gewoon erbij te doen. Wat vind je daarvan? Super gaaf al die nieuwe uitdagingen of haalt het juist de glans af van jouw vak? Is dit eigenlijk wel wat je wil? En wat als je de extra taken niet wilt? Hoe pak je dat dan aan?

Wat zijn de vijf kenmerken van een bevlogen Secretaresse?

We doen eens navraag bij een gerenommeerd bureau in Amsterdam wat dagelijks Secretaresses bemiddelt. Wat is in hun ogen het geheim van een bevlogen Secretaresse? De eigenaresse noemt vijf kenmerken:

  1. het geven en nemen van de persoon is in balans
  2. ze doet het werk samen
  3. ze heeft vertrouwen in eigen kunnen
  4. ze kan veel taken aan met een hoge complexiteit
  5. ze stelt eigen doelen voor zichzelf en voor de organisatie.

Wat is bevlogenheid en wat heb ik eraan?

Ik hoor je denken; ‘bevlogen, mooi woord bevlogen maar wat is het precies en wat heb ik  eraan? Iemand die bevlogen is heeft een hoge mate van energie, kan op tijd stoppen met werken om zich op te laden, is succesvol doordat zij werkt met haar talenten en werkt met veel werkplezier. Iemand ervaart het alsof het alsof ze in een flow zit. Mogelijke positieve effecten van bevlogenheid zijn bijvoorbeeld: Het verhogen van je aantrekkingskracht als professional binnen en of buiten de organisatie.

Het krijgen van meer waardering en een betere beloning Het vergroten van je geluksgevoel

Wat kun je zelf doen in het verkrijgen van meer bevlogenheid?

Ga eens in gesprek met een collega en of leidinggevende en vraag eens welke kwaliteiten hij bij jou ziet. Hoe meer jij  bewust bent van je kwaliteiten,  hoe meer jouw zelfvertrouwen toeneemt en hoe beter jij presteert. Het geven van positieve feedback heeft sowieso een langdurig positief effect op jullie relatie.

Daarnaast is het ook effectief om een overzicht te maken van werktaken en verantwoordelijkheden en daarin te bepalen welke energiegevers zijn en welke je energienemers. Als je je talenten, je werktaken en energiegevers en –nemers in kaart hebt, kun je betere eigen keuzes maken in het werk en daarmee bereiken wat je echt wilt.

Wat is het effect van de incompany training?

In de incompany training maken we gebruik van het zichtbaar maken van je blinde vlek. Een blinde vlek is het gedrag wat anderen van jou zien, bijvoorbeeld een talent. Dit talent is voor jou zo vanzelfsprekend is, dat je het zelf niet meer ziet. Hoe meer feedback je krijgt van je collega’s hoeveel beter wordt jouw zelfbeeld. Op het moment dat je een goed zelfbeeld hebt kun je jouw loopbaan nog beter sturen naar waar jij op af wilt gaan.

Wil je samen met jouw team aan de slag?

De manier om zélf je baan te veranderen in mooier werk is door het gebruik maken van de techniek van het jobcraften. Dit betekent letterlijk je baan boetseren. Dit leidt direct tot meer bevlogenheid. In ons programma: Fluitend aan het werk passen we deze techniek optimaal toe. Samen met je team kun je kijken hoe jullie omgaan met bepaalde taken. Je maakt samen een plan en je kijkt wie welke taken er juist graag bij wil krijgen of hoe je beter met een gedeelde taak kunt omgaan. Na 1 dag ben jij in staat om je eigen baan zo te boetseren dat je het optimale uit jezelf en je werk haalt.

Wie zijn wij?

Ilse Keuten en Peggy Derrez zijn trainer en loopbaancoach als het gaat om het maken van bewuste keuzes in je werk om fluitend naar je werk te gaan. Wij geloven erin dat als je doordacht met je energiebronnen omgaat dat je meer uit je talent haalt en beter zult presteren. Onze missie is: meer mensen in Nederland fluitend naar het werk! Laat je inspireren op onze website: invijfstappenfluitendnaarjewerk.nl

En? Wat ga jij morgen anders doen?