Sanne, nú Research Coördinator, 33 jaar, heeft deelgenomen aan het programma “In vijf stappen fluitend naar je werk”. Lees hieronder haar verhaal.

Ongeveer twee jaar geleden heb ik, na hierover geïnformeerd te zijn door mijn toenmalige leidinggevende, mogen deelnemen aan het inspirerende en leerzame coachingsprogramma “In vijf stappen fluitend naar je werk” van Peggy en Ilse. Op dat moment was ik al gedurende lange tijd werkzaam als polikliniekassistente en planner (dagbehandeling oncologie).

Vanaf het moment dat ik begon aan deze baan, wist ik dat ik uiteindelijk meer of beter gezegd iets anders wilde. Hoewel de baan niet perfect paste bij mijn (opleidings-) achtergrond en ambities, merkte ik dat ik ontzettend veel passie en bevlogenheid ervaarde in het werken in de medische gezondheidszorg. Al snel droomde ik van een baan binnen de research oncologie waarin het coördineren van klinisch onderzoek centraal staat. Een bijdrage leveren aan de vooruitgang van de medische wetenschap op het gebied van oncologie en daarmee de kwaliteit van de zorg verbeteren, dat wilde ik. Dit wist ik al vóórdat ik deelnam aan “In vijf stappen fluitend naar je werk” en daarmee verschilde mijn “hulpvraag”, althans voor mijn gevoel, van die van de andere deelnemers. De vraag voor mij was dus niet gericht op wat ik wilde of ambieerde, maar meer op de stappen die ik zou kunnen ondernemen om daar te komen. Desondanks vond ik de tools die werden aangereikt tijdens de sessies waarmee je leerde ontdekken wie je was en wat je wilde heel erg nuttig. Het bevestigde en versterkte voor mij het gevoel dat ik echt moest blijven vechten voor wat mijn droom was, omdat ik daar zeker ontzettend blij van zou worden.

Verderop in het coachingstraject werden ook tools en technieken aangereikt die zich meer toespitsen op mijn vraag; “hoe kom ik daar waar ik heen wil in mijn loopbaan?”. Twee belangrijke onderdelen daarvan waren netwerken en storytelling.

Ik keek iedere keer uit naar de tweewekelijkse ochtendsessies met Peggy, Ilse en de groep andere mensen die samen met mij het programma volgden. Hoewel het best intensieve ochtenden waren, was de sfeer ontzettend goed en open voor mijn gevoel. Peggy en Ilse zijn beiden bijzonder gepassioneerd en enthousiast en dit heeft, voor mijn gevoel, absoluut zijn uitwerking op het bijzondere mooie loopbaantraject “In vijf stappen fluitend naar je werk” dat zij aanbieden.

Inmiddels werk ik bijna anderhalf jaar voor de research oncologie en ik kan je vertellen dat ik iedere dag fluitend naar mijn werk ga. Ik heb het enorm naar mijn zin en heb ontzettend veel geleerd. Mocht ik in de toekomst nog nieuwe wensen of dromen ontwikkelen om verder te groeien dan zal ik absoluut niet schromen om ook hier weer voor te gaan. Want ik heb geleerd en ervaren; waar een wil is, is een weg. Met inzet, enthousiasme, echt ergens voor durven gaan, beseffen dat je de regie in eigen handen hebt (het komt je niet aanwaaien) en tot slot accepteren dat dit soms wat tijd kost, kun je je dromen echt waarmaken!