Hoe moet je verder NA Corona tijd als je geen werk meer hebt of je baan dreigt te verliezen?

In de zorg weten ze het wel, dat hoorden we onlangs uit eigen netwerk. Namelijk delen met je collega’s hoe je de heftige periode beleefd hebt en doorgaan met de reguliere zorg en je werkzaamheden weer oppakken zoals daarvoor. Dit is niet makkelijk! Nu krijgt alle vermoeidheid, verdriet en machteloosheid de ruimte om zich te laten zien. Maar je wil niet klagen dus ga je door. Hulp vragen? Alleen als het echt niet anders kan!
Wellicht is dit scenario voor veel mensen met een ‘vitaal’ beroep de gang van zaken. Maar als jij nu eens een ‘niet-vitaaltje’ bent en je baan, opdrachten of ander werk hebt verloren. Hoe ga je dan verder?

Welke werkwaarde of drijfveer helpt jou ’s ochtends je bed uit?
Heb je met verlangende ogen naar deze beroepsgroepen in crisis gekeken? Mensen die zich super nuttig konden maken en daarmee betekenisvol werk hadden? En jij daarentegen de in jouw ogen nutteloze taken kreeg of zelfs helemaal niet mocht meedoen. Met als gevolg.. geen toekomstperspectief meer zien in je huidige functie of baan.
Misschien toch tijd om eens verder te kijken naar wat wel kan? Maar hoe doe je dat dan?

De juiste vaardigheden aanscherpen
Hoe zorg je dat je weer aan de slag kan op de arbeidsmarkt of een banenswitch maakt? In veel gevallen is er meer nodig dan een goede sollicitatiebrief. Om beter aan de vraag van de markt te kunnen voldoen, is voor veel werkzoekenden omscholing of bijscholing van belang. Uit onderzoek van “Randstad” naar gevraagde vaardigheden bij honderdduizend vacatures blijkt dat op de arbeidsmarkt vooral aan bepaalde soft skills waarde wordt gehecht, oftewel persoonlijke, emotionele en sociale gedragsvaardigheden.
De meest gevraagde soft skills zijn; goed kunnen samenwerken, communicatieve vaardigheden en gedrevenheid en enthousiasme. Als deze vaardigheden worden aangescherpt door bijscholing en of coaching, nemen de kansen op de arbeidsmarkt toe.

Voor 2030 voorspelt het World Economic Forum dat de volgende drie competenties in belang zullen toenemen: hogere cognitieve vaardigheden, sociale en emotionele vaardigheden en vooral technologische vaardigheden.
“Mensen voorheen werkzaam in de horeca die thuis zitten vanwege corona, zijn servicegericht. Die vaardigheden komen ook heel goed van pas bij bijvoorbeeld een klantbalie in het ziekenhuis. Als je op die manier naar vaardigheden kijkt hebben mensen veel meer mogelijkheden.”

Misschien overweeg je wel een banenswitch naar de zorg, onderwijs, bouw, ICT of ander vitaal beroep?
De vraag in deze beroepen blijft structureel hoog. Bijvoorbeeld voor het vak ‘wiskunde’ leraar of IC- verpleegkundige is nog steeds krapte. Dit is onveranderd gebleven! Daarvoor is wel kennis voor nodig in de vorm van een opleiding.
Voor nieuwe jobs worden de competenties die nodig zijn om het werk uit te voeren, veel soepeler beoordeeld. Iedereen kan starten en we leggen er weinig of geen voorwaarden aan op. Dat komt omdat we ons minder een helder beeld kunnen vormen van wat de job precies vereist. Het willen is belangrijker dan het kunnen.

Hoe maak je de brug tussen je huidige werk en nieuw werk in een nieuwe branche of sector?
Je kijkt eerst terug op je taken en vaardigheden en dat waar je energie van krijgt en wat je belangrijk vindt. Dit is je uitgangsbasis om met anderen een gesprek aan te gaan wat in een bepaalde rol nodig is en welke vaardigheden daarvoor benodigd zijn.
Samen met bijvoorbeeld een loopbaancoach kijk je naar je attitudes in werk, je eigenschappen en soft skills, je competenties, je taken en haalt daar samen de overlap uit naar het nieuwe beroep. En met een goed advies richting bijscholing en een stappenplan kom jij waar je wilt zijn!

Wil jij ook samen aan de slag?
Mocht je ook graag aan de slag met een professional met een goede kijk op zaken en een luisterend oor voor jouw gevoelens? Wij zijn Peggy Derrez en Ilse Keuten, expert in het richting geven aan loopbaan- en mobiliteitsvraagstukken. Vooral als het gaat om het maken van bewuste keuzes in je werk om weer fluitend naar je werk te gaan, dan staan we voor je klaar! We geloven erin dat van baan switchen, leuker, effectiever en met meer vertrouwen kan als je het samen doet. Bel ons voor een gratis 1 op 1 coachgesprek of kijk op www.mobiliteitscentrumeindhoven.nl voor meer info.