We hebben onlangs een interessante vraag gekregen van een HRM adviseur die we graag met jullie willen delen. Haar vraag: “Hoe krijgen jullie mensen in beweging?” Een vraag die we niet zo een, twee, drie kunnen beantwoorden. Maar wél een hele interessante.

Waarom is deze vraag niet eenvoudig te beantwoorden? Onze hele werkwijze gaat namelijk uit van zelfsturing van mensen. Dat betekent dat we onze houding, onze technieken, onze opdrachten hierop aanpassen. Zodat de mensen die we begeleiden zélf in beweging komen. Het is dus niet één concreet ding wat we doen.

En waarom is het nodig om mensen in beweging te willen zetten? Je hebt het vooral nodig bij verandering. Sommige mensen gaan gewoon mee met veranderingen. En sommige hebben weerstand bij verandering. Om in beweging te komen, zijn er voorwaarden verbonden. Mensen moeten weten waarom ze moeten veranderen? Verder moeten ze ook kunnen veranderen. Hebben ze ook voldoende vaardigheden, kennis en hulpmiddelen om te veranderen? Tenslotte moeten mensen wel wíllen. Dus zijn ze gemotiveerd om er aan te werken? Het coachen van mensen die niet willen, is een onbegonnen zaak.

Zo zijn er ook nog eens verschillende oefeningen om mensen in beweging te zetten. Denk aan observatie-opdrachten vanuit de valkuil of allergie om vervolgens nieuw gedrag te oefenen, de techniek van empowerment, de oefening van kernovertuiging naar affirmatie, een visie-oefening en het ontwikkelen van persoonlijke kracht. Soms gebruik je als loopbaancoach een oefening en soms meerdere.

Jouw cadeautje van ons

Nu dat de meeste van ons de laatste weken van het jaar een paar dagen vrij hebben, willen we je een oefening geven die jij zelf kunt doen onder de kerstboom. Zo breng jij jezelf in beweging. En bevalt het je, geef ons cadeautje dan door aan anderen die baat hebben bij een nieuwe richting bepalen.

We hebben uit ons aanbod een visie oefening. In deze oefening ga je visualiseren. Visualiseren is een proces dat je verbeeldingskracht aanspreekt, je creatieve vermogen, je vermogen om je een voorstelling of beeld te maken. Voordat je begint met de visie oefening, is het belangrijk dat je je ontspant.

Begin met ontspannen zitten. Sluit je ogen na iedere vraag als je wilt, je kunt je dan beter concentreren. Voel hoe je zit op de stoel, hoe je voeten op de grond staan. Ga met aandacht naar binnen, volg als het ware je ademhaling. Merk hoe diep je adem gaat en ontspan je met iedere ademhaling wat meer.

  1. In jouw visie, jouw ideaalbeeld, hoe ziet de omgeving waarin je werkt eruit? Ben je binnen of buiten? Ben je in een kantoor, thuis of ergens anders? Welke sfeer heeft die omgeving, welke gevoelens roept het op? Welke kleuren zie je, zijn er planten, hangt er iets aan de muur? Als je binnen bent, wat zie je dan wanneer je naar buiten kijkt? Hoe is de inrichting? Beschrijf je werkomgeving zo gedetailleerd mogelijk. Wat zie je, wat voel je? Als het beeld helder is teken het dan eens. En noteer eventuele gedachten die je hebt. Neem je tijd. je ideaalbeeld van jezelf in je werksituatie, wat ben je aan het doen? Verleen je een dienst? Ben je een bepaald product aan het maken? Ben je iets aan het bedenken of uitvinden? Waar richt je je op: communicatie, reizen, pr, kunst, etc.? Beschrijf en teken wat je aan het doen bent.
  2. In je ideaalbeeld van jezelf in je werksituatie, in welke structuur werk je? Werk je alleen of samen met anderen? Een grote of kleine organisatie? Geef je leiding aan mensen? Hoeveel uren per dag of dagen per week ben je aan het werk? Werk je in een formele of informele werkomgeving?
  3. Welke talenten en unieke kwaliteiten breng je tot uitdrukking? Wat maakt dat mensen juist voor jou kiezen.
  4. Op welke manier krijg je erkenning voor jezelf en je activiteiten op een manier dat je je gewaardeerd voelt? Wat zeggen mensen/klanten over jou en je werk.
  5. Met wat voor mensen werk je? Voor wat voor type klanten of opdrachtgevers? Met welke collega’s? Hoe gaan jullie met elkaar om? Beschrijf het effect van jouw aanwezigheid op de mensen waarmee of waarvoor je werkt.
  6. Kijk eens of je nog iets toe wilt voegen aan dit beeld van jouw ideale werk? Wat wil je realiseren, voor elkaar krijgen? Wat is belangrijk voor je?

Wij zijn benieuwd wat deze opdracht jou brengt? Als je wilt, nodigen we je uit om je bevindingen met ons te delen.

We hopen dat deze oefening jou inspireert om (nog) meer te fluiten!