Herken jij dit?
Vraag jij je wel eens af hoe jouw huidige werk er over tien jaar uit zal zien? Kun jij je huidige werk tot de nieuwe AOW-leeftijd volhouden? Bestaat jouw werk dan nog wel? Hoe kun jij je werken leuk houden? Zou je misschien niet iets heel anders willen? Wat zijn dan de mogelijkheden? En welke stappen moet je dan nemen? Het Ontwikkeladvies voor vijfenveertigplussers biedt de mogelijkheid om, in een veilige omgeving en zonder verplichtingen, met een professionele loopbaanadviseur, over dit soort vragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken.

Is een Ontwikkeladvies iets voor jou?
Ben je vijfenveertig jaar of ouder en werkzaam in een van de deelnemende beroepsgroepen? Dan kun je gebruik maken van het Ontwikkeladvies. Je krijgt dan kosteloos persoonlijk en op maat gemaakt advies van een loopbaanadviseur. Tijdens een aantal gesprekken van in totaal minimaal vier uur, zullen jouw persoonlijke kwaliteiten, behoeften, vragen, zorgen en kansen centraal staan. Na het volgen van het Ontwikkeltraject heb je een bruikbaar Ontwikkelplan opgesteld dat je meer zicht geeft over wat de toekomst voor jou brengt. Je zult een beter beeld hebben van wat je wilt, kunt en wat de mogelijkheden zijn om te zorgen dat je werkend de AOW-leeftijd kan bereiken.

Deelnemende beroepsgroepen?
Het Ontwikkeladvies is beschikbaar voor jou als je vijfenveertig jaar of ouder bent en u gemiddeld minimaal twaalf uur per week werkzaam bent in een van de volgende beroepsgroepen:

  • administratief en secretarieel personeel, assistenten en managementassistenten
  • cateringmedewerkers
  • verkoopmedewerkers en medewerkers logistieke centra in de detailhandel
  • gemeenteambtenaren, werkzaam in de domeinen burger- en publiekszaken
  • buitengewoon opsporingsambtenaren, bedoeld in artikel 142 van het Wetboek van Strafvordering, toezichthouders en handhavers
  • schoonmakers
  • en ambulancepersoneel en meldkamerpersoneel ten behoeve van de ambulancedienst.

Als je al werkloos bent, je werk wegens ziekte niet meer kan doen of al een ontslag/reorganisatie regeling voor jou van kracht is, kun je niet deelnemen.

Deelname is vrijwillig en in een veilige omgeving
Deelname aan het Ontwikkeladvies is volledig op vrijwillige basis. Wat tijdens het Ontwikkeladvies wordt besproken, blijft een zaak tussen jou en de loopbaanadviseur. Je werkgever wordt dus niet geïnformeerd over jouw deelname en de resultaten van het Ontwikkeladvies. Je mag zelf weten of je dit later met je leidinggevende bespreekt of niet.

Wat moet je doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies?
Je hoeft eigenlijk heel weinig te doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies. De belangrijkste stap is dat je zelf een loopbaanadviseur zoekt die een Ontwikkeladvies wil en mag geven. De aanvraag van de subsidie wordt door de loopbaanadviseur gedaan. Wij, Ilse en Peggy, van Fluitend zijn NOLOC erkend Loopbaanprofessionals en kunnen dit ontwikkeladvies voor jou verzorgen.

Val jij binnen de deelnemende beroepen en wil jij een kosteloos, persoonlijk en op maat gemaakt Ontwikkeladvies van een gecertificeerde loopbaanadviseur? Neem dan snel contact met ons op. Deze subsidie is namelijk tijdelijk van aard en is beschikbaar tot de subsidiepot op is.