Esther, 42 jaar, nú Contaminatie medewerker, heeft deelgenomen aan het programma: In vijf stappen fluitend naar je werk”. Lees hieronder haar verhaal.

Ongeveer 3 jaar geleden werkte ik binnen een technisch bedrijf als preventiemedewerker. Ik wilde graag mijn kernkwaliteiten ontdekken en onderzoeken waar ik naartoe wilde. Via een vriendin ontving ik een flyer met de uitnodiging van het programma: In vijf stappen fluitend naar je werk. Ik werd direct enthousiast en besloot om mee te doen en heb mezelf direct ingeschreven.

Wat past er nu bij mij? Was mijn vraag. Niet eerder heb ik een bewuste loopbaankeuze gemaakt. Al ruim 12 jaar werk ik binnen een technisch bedrijf, het bevalt, maar er ontbrak wat. Het programma heeft mijn ogen geopend m.b.t. mezelf en mijn kunnen. Ik heb nu beter inzicht in waar ik naartoe wil en hoe ik er kan komen.
Op de 1e plaats heb ik veel gezelligheid ervaren, maar ook veel steun van de medecursisten. Aanmoedigingen en feedback van Ilse en Peggy en medecursisten werkte voor mij erg inspirerend.
Daarbij heb ik veel handvatten meegekregen om verder op voort te borduren.

Ik ben nog steeds zoekende naar mijn “perfecte” plekkie, maar heb wat tips en trics mogen ontvangen, bijvoorbeeld hoe je meer voldoening uit je huidige functie kunt halen. Daarom ben ik binnen het bedrijf verder gaan solliciteren en zit ik nu op een voor mij betere plek. Mijn besluit dat ik geen ploegen meer wilde werken, maar in dagdienst heeft hier zeker aan bijgedragen. Ik heb gemerkt als je echt wilt veranderen dan moet je er wel veel tijd en energie insteken en de stoute schoenen aan durven trekken.
Positiviteit, geloven in jezelf en hard werken zijn de sleutelwoorden om samen met “Fluitend” jouw talent te ontdekken en wat echt belangrijk voor je is.